Monday, January 07, 2013

Rapport 8: SYDNEY.... 30 grader!

Måndag 7 januari 2013.




Okey back again! In Sydney! Jag sitter på "mitt" kafé i Glebe, Terú och skriver min rapport.

Sedan vi sist hördes av har det för allt i världen inte hänt så mycket. Visserligen har vi lämnat 2012 bakom oss men 2013 smög sig nästan omärkligt på. För mig alltså. Låt mig förklara;

Nyårsaftonskvällen var jag fortfarande på Samurai Beach Bungalows i Port Stephens. Här vill jag att ni kommer ihåg att Samuari ligger minst sex kilometer från närmaste samhälle. På landet, om man så vill.
Inget firande var planerat på vandrarhemmet, men några av oss beslöt ss för att ta lokalbussen de nästan 15 kilometrarna ner till Shoal Bay. Det var Kristine från Hamburg, Songyi från någonstans i Korea, det var Roberto från Chile och en kille från Brasilien vars namn jag glömt och som bott några år i Newcastle och den entusiastiske surfaren Marcel från tyska Schweiz. Först skulle vi emellertid göra ett uppehåll i Nelson Bay för att kolla in fyrverkeriet som skulle inträffa vid niotiden. Bussen kom strax före nio men innan chauffören lyckats ta sig igenom den täta trafiken ner till platsen för tillställningen hade den sista raketen redan avfyrats.

Vidare till Schoal Bay och Schoal Bay Club. Jag har alltid förknippat ordet ”club” med idrott. Inte numera. Det kostade 5 dollar i entré och stället var fullpackat med ”glada” nyårsfirare. Orkestern för kvällen hette ”Lost Bazookas”. Dom hade kunnat marknadsföra sig som ”vi låter som vi heter!”
De förde ett helvetiskt oväsen och omöjliggjorde all konversation. Till och med en härdad man som Marcel hade svårt att stå ut. Men å andra sidan en ”club” är inte platsen för konversation allra minst en nyårsafton. Här skulle det nya året firas..... trodde vi!!!

Hemifrån är vi ju vana vid att det räknas ner, ja ni vet.... 10, 9, 8, osv...... GOTT NYTT ÅR samt kramar och önskningar och skål hit och skål dit. Ni känner igen det?????? OK!
Men inte på Schoal Community Club!
Bazokas brännde av ett sista briserande ackord. Klockan var midnatt och en kille från personalen steg upp på scenen och meddelade torrt och koncist att ”nu stänger vi” varpå Bazokas började packa ner sina vapen och stället långsamt började utrymmas.

Vi i gänget från Samurai gled ut i natten och några halade upp sina mobiltelefoner, ringde nära och kära och önskade Gott Nytt år. Stämmningen var något avslagen, kan man säga.
-Tyvärr går det inga bussar, kunde en tillfrågad förbipasserande berätta.
Vi vankade omkring i nyårsmörkret och det tog ett par timmar innan vi lyckades få fatt i en taxi tillbaka till Samurai.
Där firades det för fullt!!! En mindre grupp med unga brasilianare hade ordnat med en riktig nyårskarneval. Jag somnade antagligen när ni började ett nyårsfirande i Europa.
Så kan det gå!

Den 2 januari drog jag så de 60 kilometrarna ner till Newcastle. Stannade ett par dagar och hälsade på vänner i Toronto (strax söder om Newcastle) och kom till Sydney förrgår.

Kan hälsa att det är varmt här. Över 30 grader. Cyklade ut till fullpackade Bondi Beach igår. Inga hajar, kan jag rapportera.

Nu är det bara ett par dagar innan jag drar vidare till Nya Zeeland, varför ni kan förvänta er nästa rapport därifrån.
Vi hörs!
/leif

1 comment:

Unknown said...

God fortsättning på dig och lämna OZ innan du brinner upp.
Här hemma regnar det sedan en vecka tillbaka och plus 5 så det är som vanligt. Skall bli kallare under helgen. Men det spelar ingen roll för det går ändå inte att cykla, kommunen har slängt ut dessa förhatliga flisbitar igen. Jag prövade lyckan i går, kom 3km sedan var det punka fram. Konstigt att man måste göra så i Göteborg men i Halland finns det ingen flis. Och hur gör dom i tex Köpenhamn. Nä Hultén får fixa detta inför nästa vinter. Trängselskatten är i gång så nu är vi en riktig storstad precis som Stockhlm.